Sök Sök på hela TimraHus.se

Bredd på stickspån?

Här kan råd och vägledning ges när det gäller tillverkning, läggning och renovering av spåntak. (Pärt, Spiller & Spilkspån)


Moderatorer: Tjalle, TW, Pelle

Bredd på stickspån?

Inläggav magnusk750 » 2011-06-16 16:42

Jag ska lägga stickspånstak i sommar och det börjar bli hög tid att beställa spånet. Men, förståsigpåarna träter om vad som är rätt bred på spånen.. Här dr jag är är det asp som gäller, det är det som taket är lagt med från början och det är det som verkar gå att köpa. Ska lägga till att huset finns i Estland, men bli nu inte förskräckta för det, Tekniken för att lägga spåntak är i stort den samma som i Sverige, möjligen med undantag för att man använt merr asp här.

I vilket fall, en gubbe som som hyvlar och lägger spån hävdar bestämt att det ska var 5-7 cm breda spån och motiverar det med att dom vrider sig mindre. Det låter ju i o f s rimligt men det det känns som att det kommer att bli ett evigt spikande om man använder så smala spån. Gamla handböcker och övriga spåntillverkare säger att dom ska var kring 10, eller 7-12 cm. Någon på forumet som har nån kommentar till det här?
magnusk750
Nying
Nying
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 2010-06-24 19:48
Ort: Estland/UppsalaÅtergå till Stickspån

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron